Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Man on a ledge, Στενά περιθώρια

Περιπέτεια για όλους εκτός από τους.. υψοφοβικούς. Ο Nick Cassidy (Sam Worthington) αφού δραπετεύει από τη φυλακή αποφασίζει να βγει απ'το παράθυρο  ενός από τα ξενοδοχεία- ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη για να ..αυτοκτονήσει.

Απελπισμένος από την άδικη καταδίκη του σε 20 χρόνια κάθειρξη και  μετά το θάνατο του πατέρα του λαμβάνει δραστικά μέτρα και ισορροπεί on a ledge,σε ένα περβάζι! Όταν η άμεση δράση καταφτάνει και προσπαθούν να τον αποτρέψουν , εκείνος ζητάει μια γυναίκα και συγκεκριμένα τη Lydia Mercer (Elizabeth Banks) ,την αστυνομικό η οποία έγινε γνωστή από μία υπόθεση αυτοκτονίας συναδέλφου της μετά από άλμα από μια γέφυρα. Καθώς η ταινία προχωράει ανακαλύπτουμε ότι ο Cassidy φοράει ακουστικό και φαίνεται να συνεννοείται με κάποιον από το απέναντι κτίριο.Mήπως κάτι άλλο κρύβεται τελικά πίσω από μια φαινομενικά συνηθισμένη* αυτοκτονία;
(*αναφέρεται κάποια στιγμή πως στην Αμερική αυτοκτονεί ένας άνθρωπος κάθε 17'. )

Αξίζει να τη δείτε : Για τον τρόπο που εξελίσσεται η ταινία. Μεθοδικά και προγραμματισμένα αναδύονται καινούρια στοιχεία που βοηθούν το θεατή να ανακαλύψει τι κρύβεται από πίσω.Ωστόσο αυτό συμβαίνει χωρίς να μας κουράζει με ανακρίβειες και ερωτήματα.Υπάρχει suspense από την αρχή σχεδόν, μέχρι την τελευταία σκηνή.Kαλή περιπέτεια που μας διδάσκει να ακούμε τα ένστικτά μας ακόμα κι αν χρειαστεί να βγούμε στο περβάζι του 24ου ορόφου για έναν άγνωστο! Για τη guest εμφάνιση του Ed Harris ο οποίος αν και μεγάλωσε παραμένει εξαιρετικός ηθοποιός.

Μην τη δείτε: Αν φοβάστε τα ύψη.Σε μερικές σκηνές σε πιάνει ίλιγγος και θες να κρατηθείς από κάπου!Αν έχετε βαρεθεί τις ταινίες με "βρώμικους" αστυνομικούς.Ναι ναι, αυτό το σενάριο το 'χουμε δει πολλές φορές...μήπως όμως επειδή έτσι είναι και στην πραγματικότητα; Αν δεν αντέχετε πια- και δικαιολογημένα- τις σκηνές τύπου Mission Impossible.

Trivia: Όλες οι σκηνές στο περβάζι με τους ηθοποιούς είναι αληθινές. Τα σχοινιά ασφαλείας αποκρύπτονται από την κάμερα ή αφαιρέθηκαν μετά στο μοντάζ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου