Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Game Of Thrones (2011-2012)

Επική αμερικάνικη σειρά! 
Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή τη σειρά που την έχουν αγαπήσει άνθρωποι και των δύο φύλων, όλων των ηλικιών, απόψεων, ενδιαφερόντων??Δεν έχω ακούσει ούτε ένα αρνητικό σχόλιο, και ποια είμαι εγώ που θα διαφωνήσει; Οι δύο πρώτες seasons έχουν ολοκληρωθεί ήδη με 10 επεισόδια η κάθε μία ενώ αναμένουμε με αγωνία τη συνέχεια το Μάρτιο του 2013.

So, αν σας άρεσε το Lord of the Rings θα τη λατρέψετε! Βασιλιάδες και βασίλισσες ,άρχοντες και αρχόντισσες, νάνοι, απέθαντοι, ιππότες, θεοί, δράκοι και βάρβαροι μπλέκουν σε μάχες, δολοφονίες, κατακτήσεις, αιμομιξίες, εκτελέσεις και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ! Η αρχή γίνεται όταν ο βασιλιάς Robert Baratheon (Mark Addy) ταξιδεύει στο Βορρά όπου κατοικεί ο άρχοντας Stark (Sean Bean) με τη γυναίκα του και τα 5 παιδιά τους για να του ζητήσει να γίνει το Hand of the King (Χέρι του βασιλιά) αφού το προηγούμενο Χέρι μας άφησε  Ο Άρχοντας Stark αποφασίζει να τον ακολουθήσει μιας και είναι παλιοί φίλοι και δε μπορεί να κάνει αλλιώς και από εκεί ξεκινούν όλα...Ταυτόχρονα παρακολουθούμε το πάντρεμα της αγγελικά όμορφης Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) με το γοητευτικό αγριάνθρωπο Καλ Ντρόγκο (Jason Momoa), αρχηγό των Ντοθράκι με σκοπό το κλέψιμο του "Σιδηρούν θρόνου" αλλά και τη μάχη που δίνουν οι Φύλακες της Νύχτας με τα πλάσματα που κατοικούν πέρα από το Τείχος. Μπερδευτήκατε; Δεν πειράζει όταν τα δείτε στην οθόνη σας όλα θα ξεκαθαρίσουν.., ή μήπως όχι ; Στο μεταξύ, μετά από 15 χρόνια καλοκαίρι οι μάντεις προειδοποιούν πως ο χειμώνας έρχεται και θα είναι πιο βαρύς από ποτέ, οπότε πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας!

Αξίζει να τη δείτε: Αν δεν έχετε ήδη πειστεί, θα σας δώσω μερικούς ακόμα λόγους.. Το cast είναι εξαιρετικά προσεγμένο.Πέρα από τον ταλαντούχο και τόσοοοο συμπαθητικό Sean Bean , γνωστό σε εμάς από το ρόλο του Boromir στοn Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ο κάθε ηθοποιός έχει ένα ρόλο που φαίνεται γραμμένος γι'αυτόν! Τα σκηνικά είναι φοβερά αληθοφανή και ο σκηνοθέτης Alan Taylor τα χρησιμοποιεί έτσι ώστε καταφέρνει να σε ταξιδέψει στον Αγγλικό Μεσαίωνα από την πρώτη σκηνή ως στην τελευταία. Η μουσική είναι εξαιρετική! Για ένα δείγμα ακούστε το τραγούδι των τίτλων  εδώ.

Μην τη δείτε: Αν είστε κάτω των 18 γιατί περιέχει πολύ γυμνό και αρκετές ερωτικές σκηνές. Αν είστε φιλειρηνιστής και δεν αντέχετε τη βία. Για να δείτε Game of  Thrones χρειάζεστε γερό στομάχι!

Trivia:
* Η τηλεοπτική σειρά είναι βασισμένη στα βιβλία του αμερικανού συγγραφέα George R.R. Martin, A Song of Ice and Fire. Το πρώτο βιβλίο το οποίο έχει τον ομώνυμο τίτλο "A Game of Thrones" κυκλοφόρησε το 1996.
* Η πρώτη season έκανε πρεμιέρα στα γενέθλια του Sean Bean (17 Απριλίου )
* Πρωταγωνιστούν 7 ηθοποιοί οι οποίοι έχουν υποδυθεί ήρωες στις ταινίες του Harry Potter! Άσκηση για το σπίτι: βρείτε ποιοι !!
 
 


5 σχόλια:

  1. Ωραίο το blog! Και ωραίο γούστο. Όσες ταινίες από αυτές που έχεις γράψει έχω δει, γύρω στις 2-3, έχω την ίδια άποψη! Έχω και εγώ blog, πάλι με ταινίες, http://movieca.blogspot.gr/ αν θες μπες δες το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια σειρά!Τέλειο review!Δηλαδή άμα δεν την είχα δει ήδη θα την έβλεπε μόνο και μόνο για αυτά που διάβασα!Πλάκα πλάκα μπορεί να την ξαναδώ!
    Ποιοί ποιοί ηθοποιοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δύο!
    Θες τους ηθοποιούς εσύ ε?? Μμμ, θα σου δώσω ένα δείγμα..H Νatalia Τena (Osha) υποδυόταν τη Nymphadora στο "Harry Potter and the Order of the Phoenix" , o David Bradley (Baelor) έπαιζε στη φιλοσοφική λίθο, τον αιχμάλωτο του Αζκαμπάν και την κάμαρα με τα μυστικά, το θυρωρό, Mr.Filch! Και δώσε προσοχή : η Michelle Fairley (Lady Stark)υποδύεται τη μαμά της Ερμιόνης στο "Harry Potter and the Deathly Hallows Ι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα ειδικα για τη μαμα της ερμιονης η κατα κοσμον Michelle Fairley να πω την αληθεια ουτε που τη θυμηθηκα...... οχι τπτ αλλο αλλα δηλωνω κ φαν της επταλογιας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καθόλου περίεργο my-beloved-harrypotter-fan αφού είναι αγνώριστη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή