Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

The fault in our Stars Το λάθος αστέρι

Κοινωνική, αισθηματική, δραματική

Σκηνοθέτης:  Josh Boone

Η Hazel είναι μια έφηβη η οποία μάχεται την επάρατη νόσο από πολύ μικρή ηλικία. Μετά από συμβουλή της μητέρας της θα μπει σε μια ομάδα υποστήριξης ανθρώπων με την ίδια ασθένεια και εκεί θα γνωρίσει τον Augustus.Τα δύο παιδιά θα ερωτευτούν από την πρώτη στιγή που θα αντικρύσουν ο ένας τον άλλο. Αναπτύσσουν μεταξύ τους μια βαθιά σχέση , μέσα από την οποία αλληλοβοηθιούνται ψυχολογικά αλλά και πρακτικά. Ο Augustus θα χρησιμοποιήσει την ευχή του (Make a wish) για να την πάει ταξίδι στο Άμστερνταμ ώστε να γνωρίσει από κοντά τον συγγραφέα του αγαπημένου της βιβλίου. Θα της δώσουν όμως οι γιατροί την άδεια για να ταξιδέψει? Πόσο θα μπορούσε να κρατήσει ένας  έρωτας ανάμεσα σε δυο παιδιά που γνωρίζουν ότι η ζωή τους έχει ημερομηνία λήξης?

Δείτε τη: Πρόκειται για μια βαθιά συναισθηματική ταινία. Ο σκηνοθέτης μας δείχνει την ψυχική δύναμη των δύο εφήβων , καθώς και των υπολοίπων ασθενών που βρίσκονται στην ομάδα υποστήριξης. Είναι μια ταινία με σημαντικά νοήματα...για το πόσο μπορεί να επηρρεαστεί η ψυχολογία κάποιου από ένα άτομο που ξέρει μόνο λίγους μήνες, και πόσο κουράγιο μπορεί να του δώσει αυτό και ελπίδα. Απεικονίζονται ακόμα, οι αντιδράσεις διαφόρων ατόμων που εμπλέκονται στις ζωές των ανθρώπων που πάσχουν από μια ανίατη ασθένεια, των γονιών, των φίλων, των συντρόφων. Επιπλέον, δείτε τη για τις εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών -Shailene Woodley, Ansel Elgort  και την ανεπιτήδευτη ομορφιά της αφηγούμενης ιστορίας μέσα από την απλότητα της.
Και θυμηθείτε : Η ζωή είναι μικρή και πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή σα να επρόκειτο για την τελευταία μας.



Trivia: Ο τίτλος προέρχεται από παράφραση ατάκας στο βιβλίο του William Shakespeare, Julius Caesar:  "The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves..." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου