Κυριακή 19 Απριλίου 2015

The following

Σειρά αμερικάνικης παραγωγής 2013-


'Εχει περάσει πολύς καιρός που δεν έχω γράψει για κάποια σειρά και αυτό είναι απαράδεκτο. Κάνω comeback λοιπόν με μια πολύ δυναμική σειρά η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.


Ο Joe Caroll (James Purefoy) είναι ένας τετραπέρατος serial killer. Αλλά πόσο τον αδικεί αυτός ο χαρακτηρισμός. Αν μπορούσατε να αγνοήσετε αυτό το μικρό του ... ελάττωμα, το ότι του αρέσει να σκοτώνει εννοώ, θα τον θαυμάζατε. Είναι ένας γοητευτικός άντρας που μαγνητίζει τα πλήθη. 'Eχει το χάρισμα του λόγου και αν το επέλεγε θα γινόταν πρόεδρος της Αμερικής. Αποφασίζει όμως να χρησιμοποιήσει αυτό του το χάρισμα, ώστε να μαζέψει κοντά του κι άλλους σαν αυτόν, που τους αρέσει να αφαιρούν ανθρώπινες ζωές, και να τους εκπαιδεύσει ώστε να γίνουν εξαιρετικοί. Δημιουργεί , έτσι μια κάστα δολοφόνων , οι οποίοι τον ακολουθούν σε ό,τι τους προστάξει.


Αντίπαλος του Joe , είναι ο πράκτορας του FBI, Ryan Hardy (Kevin Bacon) . Αυτός τον καταδιώκει και προσπαθεί να σταματήσει το λουτρό αίματος που αφήνει πίσω του ο Caroll και οι ακόλουθοι του. Αξίζει να παρατηρήσουμε τη σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στους δύο άντρες, η οποία είναι καρμική. Ο διαχωρισμός των ρόλων του καλού και του κακού αποκτά άλλη διάσταση εδώ. Είναι δύο εχθροί , αλλά αν ο ένας πεθάνει , ή ζωή του άλλου θα χάσει το νόημα της. Θα σας δώσω και ένα hint για την περιπλοκότητα της σχέσης τους. Cherchez la famme... Δείτε τη και θα καταλάβετε τι εννοώ!


Η σειρά είναι γεμάτη ανατροπές και ενδιαφέρουσες εξελίξεις.


Το μόνο αρνητικό, αν έπρεπε να γράψω κάτι είναι η ερμηνεία του Kevin Bacon. Μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι περίμενα περισσότερα από έναν τόσο γνωστό ηθοποιό , αλλά το παίξιμο του απογοητεύει. Δεν πείθει.


Θα πρέπει να γνωρίζετε πως η σειρά βρίσκεται στον 3ο κύκλο, ο οποίος ξεκίνησε το Μάρτιο του 2015 και έχουν παιχτεί μέχρι τώρα 8 επεισόδια,φέτος. Αν αποφασίσετε να τη δείτε (πράγμα που σας συμβουλεύω να κάνετε) ξεκινήστε με τα 15 επεισόδια της πρώτης σεζόν, συνεχίστε με τα 15 της 2ης και όταν φτάσετε στην 3η θα ανυπομονείτε κάθε Τρίτη για το επόμενο επεισόδιο!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου