Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Hobbit The Battle of the Five Armies

Επιστημονικής φαντασίας

Βασισμένη στο μυθιστόρημα-έπος του J.R.R Tolkien

Σκηνοθέτης: Peter Jackson

Αχ, το τρίτο μέρος της ... "πολυλογίας" του Hobbit και κατ' επέκταση του Lord of the Rings. Οι κάτοικοι του Lake Town έχουν να αντιμετωπίσουν την οργή του δράκου και με αρχηγό τον Bard (Luke Evans) προσπαθούν να σώσουν την πόλη και τους εαυτούς τους. Σε μια άλλη άκρη του μαγικού κόσμου του Tolkien ο Gandalf (Ian McKellen) μάχεται με το Νεκρομάντη και οι διασώστες του Galadriel (Kate Blanchett), Saruman (Christopher Lee) και Elrod (Hugo Weaving) συνειδητοποιούν τη δύναμη του Κακού που πλησιάζει.Οι νάνοι με το Bilbo (Martin Freeman) έχουν φτάσει στο Lonely Mountain και είναι πεπεισμένοι να το κρατήσουν για τον εαυτό τους. Τα ξωτικά ζητούν από το Thorin το Δρυάσπη να εισέλθουν στο βουνό για να πάρουν το μερίδιο τους αλλά αυτός τρελαμένος από το μέγεθος του θησαυρού αρνείται να τους δώσει οτιδήποτε. Ξεκινάει έτσι πόλεμος μεταξύ ξωτικών. της συντροφιάς του Thorin (Richard Armitage) και του ξάδερφου του, ο οποίος έρχεται με άλλον έναν στρατό νάνων να συνδράμει στην οικογένεια. Αυτός ο "πόλεμος άνευ ουσίας" όμως θα πρέπει να σταματήσει και οι αντίπαλοι να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους, όταν στρατιά από Ορκς και Goblins πέφτει πάνω τους. 

Και κάπως έτσι ξεκινάει ο πόλεμος των πέντε στρατών: Άνθρωποι, ξωτικά, νάνοι εναντίον Όρκς και Γκόμπλινς.

Δείτε τη : ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!! Είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη από τις ταινίες των Hobbit και εξίσου καλή, κατά την ταπεινή μου γνώμη, με τα Lord of the Rings. Οι προηγούμενες δύο, απλά μας προετοίμαζαν γι'αυτή τη στιγμή! Όλο το έργο είναι μια διαρκής μάχη! Οι πέντε εμπλεκόμενοι στρατοί μάχονται σα να μην υπάρχει αύριο. Οι δυνάμεις του Καλού συγκρούονται με τις δυνάμεις του Κακού και γίνεται ΠΑΝΙΚΟΣ! Προετοιμαστείτε να σας σηκωθεί η τρίχα σε πολλά σημεία του έργου, ειδικά αν πορωθήκατε με το LOTR: The return of the King.
 Φυσικά δε λείπει ένα ερωτικό τρίγωνο από την ταινία, ώστε να μη βαριέται και το κοινό που λατρεύει τα love stories ... η όμορφη ξωτικίνα Tauriel (Evangeline Lilly) αναζητά απεγνωσμένα το νάνο Kili (Aidan Turner), τον οποίο ερωτεύτηκε στην προηγούμενη ταινία , ενώ ο Legolas (Orlando Bloom) θα έρθει αντιμέτωπος με τον πατέρα του, Thranduil (Lee Pace) , για... τα μάτια της!
  Κοντά στο τέλος , συγκινεί η στιγμή που ο Thranduil στέλνει τον Legolas να συναντήσει το γιο του βασιλιά των ανθρώπων, Άραθορν και όλοι ξέρουμε πώς θα καταλήξει αυτό. Ενώ αυτός ο επίλογος της τριλογίας , συνδέεται άμεσα με την πρώτη ταινία του LOTR με το Bilbo, ηλικιωμένο πλέον να δέχεται επίσκεψη από έναν παλιό φίλο.

Περιττό να γράψω για τα εφέ, τα κοστούμια, το makeup και τη μουσική, νομίζω, καθώς η μεγαλειότητα τους είναι γνωστή σε όλους.Θα φανεί στα Όσκαρ του 2015 άλλωστε.



Trivia: Η άλκη που ιππεύει ο Thranduil παίζεται από ένα άλογο , που ονομάζεται Moose (άλκη στ’αγγλικά).  :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου