Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

The Wolf of Wall Street (WoW) Ο Λύκος της Wall Street

Κοινωνική, βιογραφική

Σκηνοθέτης: Martin Scorsese

Βασισμένη στη ζωή του Jordan Belfort,του χρηματιστή που ξεκίνησε απ'το μηδέν κι έφτιαξε μια αμύθητη περιουσία, η ταινία αυτή διαρκεί 3 ώρες (!).
Ζώντας με τη γυναικούλα του (Cristin Milioti) σε ένα μικρό διαμέρισμα σε έναν ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης κάπου στα 90's, ο Belfort (Leonardo DiCaprio) βρίσκει δουλειά σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία και τα πάει πολύ καλά μέχρι που αυτή ....κλείνει. Επηρρεασμένος από ένα μεγάλο στέλεχος (Matthew McConaughey) αποφασίζει πως πρέπει να κάνει κάτι μόνος του και μαζεύοντας τους "κατάλληλους" ανθρώπους δημιουργεί την Stratton Oakmont, μια χρηματιστηριακή που ΔΕ βασίζεται σε εντελώς νόμιμες επενδύσεις.

Δείτε τη : Καταρχάς, αν είστε άντρες.Ο Belfort αποκτά αυτά που επιθυμεί ο μέσος άνδρας. Γυναίκες (πολλές!), λεφτά (πάρα πολλά), έπαυλη,γρήγορα αυτοκίνητα, σκάφος και φήμη! Αλλάζει τα πάντα στη ζωή του, ακόμα και τη σύζυγό του (η καινούρια είναι πρώην μοντέλο της Victoria Secret), και την υποδύεται η Margot Robbie. Η συγκεκριμένη ταινία έχει στοιχεία Sex And The City για τα αγοράκια!Οι άντρες θα την ευχαριστηθείτε. Αν και θα δείτε και την αρνητική πλευρά των εθιστικών απολαύσεων , κατά βάση των ναρκωτικών.Κάτι που εκτίμησα βλέπωντας το WoW είναι πως ενώ υμνεί την ασυδοσία, κάποια στιγμή σου δείχνει που μπορεί να καταλήξεις αν το παρακάνεις με τις χημικές ουσίες (και πιστέψτε με δεν είναι πολύ ωραίο να το βλέπεις).
   Αλλά δεν αντενδείκνυται και για γυναίκες. Το έργο αυτό παραδίδει μαθήματα Marketing και Business Administration. Προσπαθεί να σου περάσει το μήνυμα πως ο οποιοσδήποτε με τον κατάλληλο δάσκαλο μπορεί να γίνει πωλητής.Όταν φτάνει όμως η ώρα να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη, εκεί φαίνονται οι διπλωματικές ικανότητες του.Για πόσο καιρό μπορεί κάποιος να ζει ζωή χαρισάμενη, ασκώντας παράνομες δραστηριότητες και να βγάζει τη γλώσσα στους ομοσπονδιακούς ; Τι κατάληξη θα έχει ο πρωταγωνιστής  ;

Μου άρεσε πολύ και το Soundtrack από τον Kanye West ! (Πατήστε στο σύνδεσμο να το ακούσετε όσοι θέλετε)

Μην τη δείτε: Αν βαρεθήκατε απ'όσα διαβάσατε παραπάνω. Ok, καλή ταινία, με μηνύματα "ζωής" και ... marketing αλλά πολλές ώρες ρε παιδί μου. Θα μπορούσαν  να κοπούν 60-τουλάχιστον-λεπτά .


Trivia: Ο πραγματικός Jordan Belfort εμφανίζεται σε ένα μικρό ρόλο στην τελευταία σκηνή της ταινίας, συστήνοντας το Leonardo DiCaprio. Ο Belfort είναι πλέον ομιλητής σε διαλέξεις ενώ υπηρέτησε παλαιότερα 22 μήνες σε ομοσπονδιακή φυλακή για απάτη με μετοχές.

1 σχόλιο:

  1. Πάρα πολλοί άντρες δεν συμφωνούν με την κριτική σου αγαπημένη Χριστίνα!! Το έργο είναι απλά καταπληκτικό! Αν είστε κάτω από 35 και άντρας ... ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή