Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Her Δικός της

Κοινωνική, επιστημονικής φαντασίας

Σκηνοθέτης :  Spike Jonze

Στο κοντινό μέλλον μια μεγάλη εταιρία πληροφορικής δημιουργεί καινούρια λειτουργικά συστήματα υπολογιστών. Τα συστήματα αυτά (OS) αποκτούν προσωπικότητα παίρνοντας χαρακτηριστικά από τους εκατοντάδες προγραμματιστές της εταιρίας . Είναι πανέξυπνα, έχουν προσωπικό όνομα, αντρικές ή γυναικείες φωνές και αναπτύσσουν συναισθήματα όπως οι άνθρωποι. Το μόνο που τους λείπει είναι ένα ανθρώπινο σώμα. Ως επακόλουθο, οι άνθρωποι αποκτούν στενές σχέσεις με το OS τους. Ο πρωταγωνιστής μας - Joaquin Phoenix ερωτεύεται τη δική του -Scarlett Johansson.

Το Soundtrack από Caren O-------> The Moon Song

Δείτε τη : Ναι, ναι, ναι! Με ενθουσίασε ! Τόσο περίεργη ιδέα! Άνθρωποι να ερωτεύονται τον υπολογιστή τους, και αυτός να ισχυρίζεται πως τους αγαπάει επίσης. Ακούγεται γελοίο; O σκηνοθέτης καταφέρνει να μην πέσει σε αυτή την παγίδα. Η ταινία διαπραγματεύεται την πολυπλοκότητα των κοινωνικών σχέσεων σε διάδραση με τις νέες τεχνολογίες. Σκεφτείτε λίγο. Στον αιώνα μας, πολλοί άνθρωποι γνωρίζονται και δημιουργούν δεσμούς μέσω του διαδικτύου. Σε μερικά χρόνια πώς μπορεί να έχει εξελιχθεί αυτό; Ο Theodore (Joaquin Phoenix) ερωτεύεται τη φωνή της Samantha και αισθάνεται γι'αυτήν όπως δεν είχε αισθανθεί ούτε για την πρώην σύζυγό του. Η Samantha φοβάται κάθε καινούριο συναίσθημα που αποκτά και προβληματίζεται που ζηλεύει όταν ο Theodore βγαίνει ραντεβού με μια άλλη -Olivia Wilde. Είναι δυνατόν να ερωτευτείς κάποιoν που δεν έχεις δει ποτέ;  Που δεν θα αγγίξεις ποτέ ; Τι κατάληξη μπορεί να έχει μια τέτοια ιστορία;
Πολύ εκφραστική η ερμηνεία της Johansson , δίνοντας μόνο τη φωνή της στη Samantha και μη εμφανιζόμενη καθόλου στο έργο αλλά και ο Phoenix εξαιρετικός ως μοναχικός συγγραφέας.


    Tip: Απαλλαγείτε από προκαταλήψεις και στερεότυπα και βουτήξτε στο συναίσθημα!


Trivia: 
  •  Είναι υποψήφια για 5 βραβεία Oscar μεταξύ αυτών καλύτερης ταινίας και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. 
  •   Αν και υποτίθεται πως διαδραματίζεται στο Los Angeles , πολλά εξωτερικά πλάνα, ειδικά με  ουρανοξύστες στο βάθος γυρίστηκαν στη Σανγκάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου