Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

The Conjuring - Το Κάλεσμα

Θρίλερ μεταφυσικό
 
Σκηνοθέτης : James Wan
 
Bασισμένο στη μαρτυρία της Andrea Perron (54), μίας από τις κόρες των Perron οι οποίοι έζησαν αυτή τη φρικιαστική ιστορία.
 
Οι Warrens είναι δαιμονιολόγοι. Σε αυτούς απευθύνονται άνθρωποι που έχουν προβλήματα σπίτι τους. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για κάποιον σπασμένο σωλήνα σε συνδυασμό με μια ριπή αέρα, φυσικά φαινόμενα δηλαδή παρεξηγημένα ως μεταφυσικά από τους ενοίκους του σπιτιού. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και με την οκογένεια Perron με τις 5 (!) κόρες τους. Μετά τη μετακόμισή τους σε μια έπαυλη στην εξοχή έρχονται σε επαφή με τους προηγούμενους -αποθανόντες- ιδιοκτήτες. Αν και δεν πίστευαν σε πνεύματα , τα περιστατικά είναι πέρα για πέρα αληθινά και είναι αδύνατον να αρνηθούν την υπαρξή τους.
 
Δείτε τη : Είχα πολλά χρόνια να δω τόσο καλή ταινία τρόμου! Θα παραδεχτώ ότι φοβήθηκα κιόλας σε κάποιες σκηνές, εγώ που έχω να τρομάξω με θρίλερ από τον Εξορκισμό της 'Εμιλυ Ρόουζ και που κοιμήθηκα με το Insidious. Γενικότερα, πολύ τρομακτικό θριλεράκι, καλογυρισμένο και ωραία ταινία για το είδος της , και όχι μόνο. Εξαιρετική η ερμηνεία της Vera Farmiga (The Departed, Orphan) , κούκλα η 40άρα ! Παίζουν ακόμα ο Patrick Wilson (Insidious, Hard Candy) και ο Ron Livingston (Sex and the City). Η Mackenzie Foy (η πανέμορφη κόρη της Bella και του Edward στο τελευταίο Twilght) υποδύεται μία από τις κόρες των Perron. Φαντασμαγορικά τα ηχητικά και οπτικά εφέ!
 
Μην τη δείτε: Αν πάσχετε από καρδιακά προβλήματα ή εάν υποφέρετε από εφιάλτες.
 
 
 
Trivia :Οκτώ γενιές οικογενειών έζησαν και πέθαναν στο σπίτι πριν από τους Perrons. Η Andrea Perron δηλώνει ότι ποτέ κάποια από τα πνεύματα δεν έφυγαν ποτέ. Οι θάνατοι περιλαμβάνουν δύο τεκμηριωμένες αυτοκτονίες, ένα θάνατο από δηλητηρίαση, , το βιασμό και τη δολοφονία ενός εντεκάχρονου κοριτσιού, δύο πνιγμούς, και το θάνατο τεσσάρων ανδρών που πάγωσαν μέχρι θανάτου.
 

3 σχόλια:

  1. Μου προκαλεσες περιεργια .. θα την δω σιγουρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκπληκτικη κριτικη.... Με επεισες να την δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άνετα το καλύτερο θρίλερ της τελευταίας 5ετίας χωρίς να στηρίζεται σε κλασσικές σπουκυ σκήνες κλισαρισμένες από τα αμέτρητα ''θρίλερ'' που κυκλοφορούν...Επίσης,στα + δεν κάνει 1,5 ώρα για να καταλάβουν ότι χρήζουν βοήθειας....καλές ερμηνείες καλά εφέ.... ΥΓ...Ωραίο παιχνιδάκι παίζει η Μάνα με τα παιδιά στο σπίτι,ατυχές επιλογή απλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή