Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Prisoners

Ψυχολογικό/αστυνομικό θρίλερ
 
Σκηνοθέτης : Denis Villeneuve
 
Την ημέρα των Ευχαριστιών δύο οικογένειες στην Πενσυλβάνια έχουν μαζευτεί για να γιορτάσουν. Οι δυο μικρές κόρες από τη μία και την άλλη οικογένεια βγαίνουν για λίγο έξω αλλά δεν επιστρέφουν.Τότε οι γονείς τους όπως είναι λογικό αρχίζουν να τις ψάχνουν απεγνωσμένα...
Η ταινία αυτή εκτυλίσσεται γύρω από την εξαφάνιση των δύο μικρών κοριτσιών δίνοντας προτεραιότητα στην οπτική γωνία του ενός πατέρα ο οποίος αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του, αλλά δεν περιορίζεται σε μονομερή αφήγηση των γεγονότων.
 
Δείτε τη: Οπωσδήποτε! Αρχικά, για τη χιονισμένη Πενσυλβάνια η οποία είναι ειδυλλιακή. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Αν και διαρκεί πάνω από 2,5 ώρες, το "αριστούργημα" του Villeneuve δεν θα σας αφήσει να βαρεθείτε. Σας κρατάει σε αγωνία και σας δείχνει μέχρι που είναι ικανός να φτάσει ένας άνθρωπος για να βρει το παιδί του. Ακόμα κι ένας θρησκευόμενος, αυστηρών αρχών, νομοταγής πολίτης όπως ο Keller Dover (Hugh Jakman). Σου δείχνει ακόμα, πως αντιδρούν οι πιο αδύναμοι χαρακτήρες όπως η Grace Dover (Maria Bello) , η οποία καταφεύγει στα υπνωτικά χάπια για να ξεφύγει απ'την φριχτή πραγματικότητα, αλλά και οι Birches, οι γονείς του δεύτερου κοριτσιού, (Viola Davis και Terrence Howard) που ζουν το δικό τους εφιάλτη. Δε μένει όμως εκεί. Παρακολουθούμε την ιστορία και από τα μάτια του αστυνομικού που έχει αναλάβει την υπόθεση, Detective Loki (Jake Gyllenhaal). Τo cast είναι πολύ προσεγμένο και χωρίς υπερβολές εξαιρετικό. Οι ερμηνείες συγκινητικές και τόσο αληθοφανείς που θα συμπάσχετε με τους πρωταγωνιστές... Ο ρυθμός είναι γρήγορος, το σενάριο θα μπορούσε να είναι αληθινή ιστορία και το τέλος ικανοποιητικό.Δεν θα πω, ευχάριστο ή δυσάρεστο αλλά ικανοποιητικό. Δεν θα απογοητευτείτε από κλισέ και πολυπαιγμένα φινάλε.
 
Θα μπορούσα να γράψω πολλά και για τους "κακούς" της υπόθεσης, οι οποίοι παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον αλλά όχι χωρίς να δώσω πολλά spoilers και να σας χαλάσω τη μαγεία.Γι' αυτό θα αρκεστώ στα παραπάνω και αν θελει κάποιος να συζητήσουμε επί του θέματος περαιτέρω πολύ ευχαρίστως να το κάνω.
 

Trivia : Ο Leonardo DiCaprio, ο Mark Wahlberg και ο  Christian Bale ήταν υποψήφιοι για να παίξουν στην ταινία αλλά ο πρώτος μετά από σκέψη απέρριψε το ρόλο και στους άλλους δύο δεν έγινε πρόταση τελικά. 
 
Keller Dover:  "Pray for the best but prepare for the worst."
 
 
 

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με όσα λες παρόλαυτα μου φάνηκε λίγο άχρωμη...είναι από τις ταινίες που νιώθεις ότι they could do better...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιλαμβάνομαι τι θες να πεις "Ανώνυμε" ... :) Αυτό οφείλεται πιστεύω, στην προσπάθεια να μας δείξει τα συναισθήματα όλων των πρωταγωνιστών αλλά επειδή είναι αρκετοί ο σκηνοθέτης δεν προλαβαίνει να το κάνει σε βάθος. Θα ήθελες να δίνει περισσότερη έμφαση απ' ό,τι καταλαβαίνω...

      Διαγραφή