Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Hitchcock

Κοινωνική- βιογραφική
 
Σκηνοθέτης: Sacha Gervasi
 
Μια ταινία για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης κατά την περίοδο των γυρισμάτων της ταινίας που τον αποθέωσε .. Psycho! Προβλήματα που αφορούσαν όχι μόνο τη δουλειά αλλά και την προσωπική του ζωή. Συγκεκριμένα γνωρίζουμε τη σύζυγό του Alma Reville, τη μεταξύ τους σχέση αλλά και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στην καριέρα του. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα βρίσκεται μια σπουδαία γυναίκα.
 
" Είναι ένα έργο για τον Hitchcock αλλά δεν απευθύνεται απαραίτητα στους θαυμαστές του",όπως γράφτηκε. Ο σκηνοθέτης απεικονίζεται ως ένας παράξενος μεσήλικας, βυθισμένος στις κακές συνήθειες και προσκολλημένος στην αναζήτηση της τέλειας χιτσκοκικής ξανθιάς πρωταγωνίστριας.
 
Δείτε τη: Στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ο ξεχωριστός Anthony Hopkins, ο οποίος  είναι αγνώριστος με τα προσθετικά προσώπου και τους έγχρωμους φακούς επαφής. Το ταλέντο του όμως για ακόμα μια φορά δε μπορεί να μασκαρευτεί και ξετυλίγεται καθ'όλη τη διάρκεια του "Hitchcock". Την Alma υποδύεται η Helen Mirren , αριστοκρατική όσο και στο Queen.Σε μικρότερους ρόλους εμφανίζονται οι Danny Huston, Scarlett Johansson και Jessica Biel. Δείτε τη επίσης για να ρίξετε μια κλεφτή ματιά στο γύρισμα ενός από τα  θρίλερ που θα συνεχίζουν να μας τρομάζουν κι ας έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια (!) Εξαιρετικό το συναίσθημα όταν ο Hitch- όπως τον αποκαλούν χαιδευτικά- αφουγκράζεται τις αντιδράσεις του κοινού στην πρεμιέρα!
 
Μη τη δείτε: Δεν είναι ταινία δράσης και δεν ρέει πολύ γρήγορα. Θα χρειαστεί να της δώσετε χρόνο για να μπείτε στο ζουμί. Ακόμα, σας προειδοποιώ πως ο περίφημος σκηνοθέτης "τσαλακώνεται" ...Δεν θα τον αντιπαθήσετε μέσα από αυτή την ταινία αλλά σίγουρα θα τον δείτε με άλλο μάτι τώρα που εισβάλατε στην προσωπική του ζωή!
 
Κάτι για να μπείτε στο κλίμα: http://www.youtube.com/watch?v=ESvpFnirJF4
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου