Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Django Unchained , ο Τιμωρός

Γουέστερν, εποχής.
 
Σκηνοθέτης: o τρισμέγιστος....... Quentin Tarantino!
 
Ο Tara έκανε πάλι το θαύμα του!! Σε αυτό το remake της ομώνυμης ταινίας του 1966 , ο Django, ένας πολύ ικανός σκλάβος που δεν μοιάζει με όλους τους άλλους κερδίζει  την ελευθερία του από τον υποτιθέμενο γερμανό οδοντίατρο,τον Dr. King Schultz.Ο Dr. Schultz έχει πλέον αλλάξει επάγγελμα και είναι κυνηγός κεφαλών.Στο στόχο του τώρα είναι είναι τα προηγούμενα αφεντικά του Django , και καθώς δε γνωρίζει πώς δείχνουν εξωτερικά,χρειάζεται τη βοήθειά του. Μετά από αυτή την αποστολή όμως ο Django αποφασίζει να δουλέψει μαζί του με απώτερο σκοπό να βρει τη γυναίκα του, Broomhilda η οποία είναι σκλάβα στο τεράστιο κτήμα του εκατομμυριούχου Calvin Candie, το επονομαζόμενο Candieland.
 
Δείτε τη: 'Εχω να πω ότι βγήκα από την αίθουσα του κινηματογράφου ενθουσιασμένη! Είναι μια καλή ιστορία,διανθισμένη από το χιούμορ του σεναριογράφου (Tarantino,again!) και απόλυτα ταιριαστό ήχο! Η μουσική σε ξεσηκώνει και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το main theme της ταινίας,που μπορείτε να  ακούσετε εδώ. Το cast είναι ένας κι ένας! Θα ξεκινήσω από τον Christopher Waltz (Dr.Schultz) μιας που του έχω ιδιαίτερη συμπάθεια και θα συνεχίσω με το βασικό πρωταγωνιστή Jamie Foxx (Django) και φυσικά το Leonardo Di Caprio (Calvin Candie) που μας εκπλήσσει με κάθε νέα του ταινία. Ταλαντούχος και αγνώριστος ο Samuel L. Jackson στο ρόλο του δεξιού χεριού του Di Caprio.
 
Μην τη δείτε: Ε , εντάξει τώρα η σκηνοθεσία Tarantino δεν είναι για όλους. Άφθονα λίτρα ψεύτικου αίματος καταναλώθηκαν και σε αυτή την ταινία, βάφοντας την οθόνη πορφυρό κόκκινο!! Επιπλέον , ίσως κάποιοι ανυπόμονοι πουν πως  έπρεπε να τελειώσει δυο φορές πριν τη σκηνή όπου τελείωσε πραγματικά αλλά αν αφοσιωθείς στη μουσική επένδυση,δεν θα προσέξεις καν αυτή τη μικρούτσικη "κοιλιά" στο σενάριο.
 
Trivia: To άλογο του Django ανήκει στην πραγματικότητα στον καβαλάρη του,Jamie Foxx.
 
 
 
 

3 σχόλια: