Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

The Revenant 2016

Περιπέτεια/Δράμα Εποχής

Σκηνοθέτης: Alejandro Gonzalez Inarritu

Ας εγκαινιάσουμε την επιστροφή στο Christel's Film Reviews με μια ταινία- επίτευγμα της τέχνης του κινηματογράφου από τον σκηνοθέτη του Σκοτεινού Χωριού , του Babel και του πρόσφατου Birdman (2014).

Βρισκόμαστε σε μια αποστολή κυνηγιού για εμπορεία γούνας στα 1820 και κάτι. Ο Hugh Glass (Leonardo Di Caprio ) δέχεται επίθεση από αρκούδα και μένει κατάκοιτος σε ένα αυτοσχέδιο φορείο περιμένοντας να πεθάνει. Οι σύντροφοι του αρχικά αποφασίζουν να τον πάρουν μαζί διακινδυνεύοντας τις ζωές τους. Σύντομα όμως συνειδητοποιούν ότι αυτό δε γίνεται να συνεχιστεί και ο αρχηγός της αποστολής προσφέρει χρήματα σε όποιον μείνει μαζί του μέχρι να πεθάνει και του παρέχει "a proper funeral". Τελικά, κοντά στο Glass θα μείνουν ο γιός του, ένας άλλος νεαρός και ο John Fitzerald (Tom Hardy), ο οποίος από την αρχή μας έχει δείξει ότι δεν τον γουστάρει ιδιαίτερα . Τι θα συμβεί όμως από αυτό το σημείο και μετά , και γιατί το The Revenant είναι στην πραγματικότητα μια ταινία εκδίκησης και επιβίωσης?

Αυτό θα το αφήσω σε εσάς να το ανακαλύψετε... 

Δείτε τη: Για τις εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών.
Ας δώσει κάποιος επιτέλους ένα Όσκαρ στο Leo!!! Παρατράβηξε αυτό το αστείο! : D
Επίσης, για το τοπίο που κόβει την ανάσα. Χιονισμένα βουνά, πυκνά δάση, παγωμένα ποτάμια. Η φωτογραφία της ταινίας αξίζει και αυτή Όσκαρ! Θα χαρακτήριζα επιτυχημένη και τη σκηνή με την αρκούδα, νομίζεις ότι είσαι εκεί και ψάχνεις τρόπο να αντεπιτεθείς. Γενικά, όπως έγραψα και στην αρχή, το The Revenant είναι ένα έργο τέχνης, δεν είναι μια ταινία που θα δεις για να περάσει ευχάριστα η ώρα σου, ή για να συγκινηθείς. Είναι μια ταινία που θα δεις για να θαυμάσεις τη δουλειά που έχει κάνει ο σκηνοθέτης και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι πρωταγωνιστές για να γίνουν πειστικοί. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και one-man's-show. Κάτι δηλαδή σαν τις James Bondικές ταινίες, τα mission impossible, και όλες τις πρόσφατες του αγαπημένου Liam Neeson.

Μην τη δείτε: Αν δεν έχετε υπομονή! Η διάρκεια της ταινίας είναι 156 λεπτά, δηλαδή 2,5 ώρες. Πολλά πλάνα είναι στάσιμα και μπορεί να παρακολουθείτε τις χιονισμένες βουνοκορφές στο βάθος για κάνα δεκάλεπτο. (εντάξει λίγη υπερβολή δεν έβλαψε ποτέ κανένα! )
Σοβαρά τώρα, πρόκειται για μια καλή ταινία που θα σας ταξιδέψει . Αν και η ιστορία με την οποία καταπιάνεται δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.



Trivia: Ο Leonardo Di Caprio , ο οποίος είναι χορτοφάγος στην πραγματικότητα ήθελε να αποδώσει με απόλυτη ακρίβεια το χαρακτήρα του Glass ο οποίος σε μια σκηνή τρώει το συκώτι ενός βίσωνα , και  έφαγε για τις ανάγκες του The Revenant ωμό κρέας ! Μπλιάξ!


Σύντομα στους κινηματογράφους...

2 σχόλια:

  1. Γλυκιά μου χριστινα εχτές είδα το burnt με τον μπραντλευ Κούπερ ωραία ταινία να την δεις αν σου αρέσουν οι ταινίες με εστιατόρια και κουζίνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την ενημέρωση Λένα! Θα τη βάλω στη λίστα μου!

      Διαγραφή